De zomereditie van de Modefabriek is dit jaar door 15.400 modeprofessionals bezocht en dat is 4% meer dan vorig jaar. Gossip Queen deed een rondje op maandag en peilde de stemming.

Onder de usual suspects mode-ondernemer Pascal Zantman die de prachtig uitgewerkte collectie van PRC liet zien, met veel tops en jurken in gekleurde printjes. Hij vertelt aan Gossip Queen: “Ik mis Percy nog iedere dag. Niet alleen als persoon, maar ook als vakman. Er is zo een leegte ontstaan nadat hij is weggevallen.”

Bij leerlabel DNA is Kurt Elschot, de best geklede voetballer van 2010, zich aan het oriënteren. De voormalige verdediger van NAC wil zijn carrière voortzetten in mode en is gek op leer.

“Ik heb even een time out genomen om me de kneepjes van het vak eigen te maken. Thuis teken ik patronen en werk ze uit achter de naaimachine. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar beleef wel veel plezier aan het ontwerpen.”

Tony Cohen, die twee keer op de Amsterdam Fashion Week showde, loopt rond met een big smile. De stress van de afgelopen week is van hem afgevallen en de focus is weer gericht op Nederland en Europa. “In Amerika hebben we even geen verkooppunten meer, vanwege problemen met onze ‘partner’ daar. Als we daar ooit weer beginnen, gaan we dit zelf doen, dat is de enige manier daar.”

James Veenhoff, initiatiefnemer van kennisinstituut House of Denim heeft net een baal van 40 kilo gebruikte  jeans binnengekregen. Het wordt ter plekke vermaakt tot iets nieuws. “Wij bewerken jeans op een duurzame en ambachtelijke manier.”Modefabriek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s